Υποχρέωση για γεώτρηση αν ανανεώσει η Τotal

Υποχρέωση για γεώτρηση αν ανανεώσει η Τotal

H γαλλική Total η οποία κατέχει την άδεια εξερεύνησης του τεμαχίου 11 δεν υποχρεούται να διενεργήσει άλλη γεώτρηση αυτή τη στιγμή ωσότου ανανεώσει το συμβόλαιό της τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, εντούτοις οι ενδείξεις για ανανέωση του συμβολαίου από την γαλλική εταιρεία είναι θετικές.

Με την ανανέωση το συμβολαίου αδειοδότησης για τα επόμενα δύο χρόνια, ενεργοποιούνται ρήτρες, οι οποίες από τη μια θα προβλέπουν υποχρέωση της εταιρείας για τη διενέργεια γεώτρησης, αλλά και από την άλλη προνοούν την επιστροφή 25% του τεμαχίου 11 πίσω στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Γενικότερα, η ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο φαίνεται να δημιουργεί νέα γεωλογικά δεδομένα στον τομέα της εξερεύνησης υδρογονανθράκων, αφού η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων έγινε σε αρχέγονο ύφαλο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κοιτάσματα της Μεσογείου (Αφροδίτη, Ταιμάρ, Λεβιάθαν) όπου οι ανακαλύψεις έγιναν από γεωτρήσεις σε άμμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.