Ινδονησία: Τρία χρόνια φυλακή για τρανς influencer επειδή είπε ότι ο Χριστός «θέλει κούρεμα»

Ινδονησία: Τρία χρόνια φυλακή για τρανς influencer επειδή είπε ότι ο Χριστός «θέλει κούρεμα»

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε μια τρανς influencer στην Ινδονησία για σχόλιό της στο οποίο έλεγε στον Ιησού Χριστό ότι «θέλει κούρεμα».

Η περιπέτεια για την Ρατού Ταλίσα, η οποία είναι μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια ενός livestreaming τον Οκτώβριο του 2024 όταν απάντησε σε σχόλιο που την καλούσε να κόψει τα μαλλιά της κοντά ώστε να μην μοιάζει με γυναίκα.

Τότε η Ταλίσα σήκωσε το κινητό της τηλέφωνο, εμφάνισε μια εικόνα του Ιησού Χριστού και ακούστηκε να λέει «δεν θα πρέπει να μοιάζεις με γυναίκα. Θα πρέπει να κόψεις τα μαλλιά σου ώστε να μοιάζεις στον πατέρα σου»

Ινδονησία: Τρία χρόνια φυλακή για τρανς influencer επειδή είπε ότι ο Χριστός «θέλει κούρεμα»
Εικόνα από το επίμαχο livestreaming της τρανς από την Ινδονησία

 

Σε βάρος της τρανς από την Ινδονησία είχαν υποβάλει έγκληση πέντε χριστιανικές οργανώσεις με αποτέλεσμα εκείνη να συλληφθεί.

Τη Δευτέρα δικαστήριο στην πόλη Μεντάν την έκρινε ένοχη για διασπορά μίσους και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών επιβάλλοντας και πρόστιμο περίπου 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου τα λόγια της Ταλίσα διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και τη θρησκευτική αρμονία.

Η εισαγγελική αρχή, ωστόσο, υπέβαλε έφεση καθώς θεώρησε την τελική ποινή επιεικέστερη από ό,τι είχε ζητηθεί, καθώς ο εισαγγελέας της δίκης είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισαν «σοκαριστική» για το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου την καταδίκη της Ταλίσα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας Ινδονησίας να ζητά την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή της.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Φόβοι γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή - Στα άκρα η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

LIVE: Φόβοι γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή - Στα άκρα η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κορυφώνεται η παγκόσμια αγωνία, για την απάντηση της Τεχεράνης, στην επιχειρηση «Rising Lion»,  τα χτυπήματα του Ισραήλ κατά στρατιωτικών στόχων και πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/6). Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline. 

BEST OF TOTHEMAONLINE