Ο Νετανιάχου καταγγέλλει την επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ – «Παράλογοι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική βία»

Ο Νετανιάχου καταγγέλλει την επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ – «Παράλογοι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική βία»

Τους ισχυρισμούς επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ, η οποία κατηγόρησε το Ισραήλ για «πράξεις γενοκτονίας» στη Λωρίδα της Γάζας κατήγγειλε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς και παράλογους».

«Αντί να επικεντρωθεί στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη χειρότερη σφαγή εβραίων μετά τη Σόα, ο ΟΗΕ για μία ακόμη φορά επέλεξε να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ με ψευδείς κατηγορίες, κυρίως με παράλογους ισχυρισμούς για σεξουαλική βία», τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Λίγο νωρίτερα επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεσή της στην οποία εκτιμά ότι οι «συστηματικές» επιθέσεις του Ισραήλ εις βάρος της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν «πράξεις γενοκτονίας».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.