Μιλώντας στο ThemaOnline, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι, «σύμφωνα με το μέτρο που έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αναμένεται να εφαρμοστεί από 1η Απριλίου».
Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, «αν ο μειωμένος συντελεστής τίθετο σε εφαρμογή με τις τιμές Μαρτίου τότε ένας λογαριασμός που θα είχε κατανάλωση 800 κιλοβατώρων σε μια διμηνία τότε από 246 ευρώ που θα πλήρωνε ένας καταναλωτής, θα λάμβανε λογαριασμός κατά 20 ευρώ μειωμένο και τότε θα πλήρωνε 226 ευρώ».
Όπως σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, «ανάλογα με την τιμή που θα επιβληθεί τον Απρίλιο τότε θα γνωρίζουμε την μείωση του ΦΠΑ».
Πόσα οικιακά υποστατικά επωφελούνται
Παράλληλα, σημείωσε ότι, «494 χιλιάδες οικιακοί καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν λογαριασμό κάθε δύο μήνες και οι οποίοι θα λαμβάνουν μειωμένο λογαριασμό κατά 8,5%», ενώ πρόσθεσε, «όσο πιο μεγάλη είναι η κατανάλωση τόσο θα είναι πιο αισθητή η μείωση του ΦΠΑ».
«Ανάσα για τους καταναλωτές», είπε η κ. Παπαδοπούλου, και εξήγησε ότι, «από 1η Απριλίου που αναμένεται να εφαρμοστεί ο μειωμένος ΦΠΑ τότε όσοι καταναλωτές λάβουν τον λογαριασμό της ΑΗΚ από την συγκεκριμένη ημερομηνία και εντεύθεν θα λάβει μειωμένο ΦΠΑ ο οποίος θα αφορά την κατανάλωση από τον Φεβρουάριο και μετά».