Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος Ηγέτης, Ερσίν Τατάρ θα συνεχίσουν τις συζητήσεις εδώ στην Κύπρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο απόηχος της Γενεύης, τα ΜΟΕ και οι ενστάσεις Τατάρ - «Δεν πετύχαμε τον απώτερο στόχο μας»
«Θα συνεχίσουν τις συζητήσεις εδώ στην Κύπρο είτε αυτό αφορά την σύσταση της τεχνικής επιτροπής νεολαίας είτε την αξιοποίηση της ηλικιακής ενέργειας στη νεκρή ζώνη, είτε το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή είτε τα τέσσερα οδοφράγματα», εξήγησε.
Με αφορμή την αποτυχημένη προσπάθεια που υπήρξε για νέα συνάντηση τους προηγουμένους μήνες, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι «ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αλλά και όλων των μερών που συμμετέχουν στην πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Τατάρ δεν απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, άρα η συζήτηση θα συνεχιστεί».
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Νέα διάσκεψη τον Ιούλιο – Τι συμφώνησαν Χριστοδουλίδης – Τατάρ – Ανοίγουν τέσσερα οδοφράγματα
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πρόκειται για τα τέσσερα οδοφράγματα που είχαν τεθεί στην πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα:
- Μια Μηλιά
- Πυρόι – Αθηαίνου
- Κόκκινα
- Λουρουτζίν