«Λήξαν» οι έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο - Τερματίστηκε η επιχείρηση διάσωσης του ΚΣΕΔ

«Λήξαν» οι έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο - Τερματίστηκε η επιχείρηση διάσωσης του ΚΣΕΔ

Στον τερματισμό της επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για το πολύνεκρο ναυάγιο ανακοίνωσε το ΚΣΕΔ.

Συγκεκριμένα, το ΚΣΕΔ Λάρνακας ανακοινώνει ότι σήμερα 21 Μαρτίου και ώρα 14:00, ανέστειλε την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, η οποία διεξάγεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Μαρτίου, μετά τη λήψη πληροφορίας για αγνοούμενη βάρκα με μετανάστες που έπλεε στα ανοικτά της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των έξι ημερών που διεξάγονται οι έρευνες εντοπίστηκαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν τις πρώτες δύο ημέρες 2 επιζώντες και 7 θανόντες. Έκτοτε δεν εντοπίστηκαν άλλοι αγνοούμενοι.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο, δυο πολεμικά πλοία, ένα μη-επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της Εθνικής Φρουράς, ένα ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, έξι σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, νοσηλευτές της υπηρεσίας ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και παραπλέοντα εμπορικά πλοία, διήρκησε συνολικά 134 ώρες και κάλυψε έκταση 2750 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων (5093 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Το ΚΣΕΔ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για επανέναρξη της επιχείρησης σε περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.