Προφυλακίζεται ο Ιμάμογλου - Τι αποφάσισε ο δικαστής

Προφυλακίζεται ο Ιμάμογλου - Τι αποφάσισε ο δικαστής

Η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε, ικανοποιώντας το αίτημα που είχε υποβληθεί από την εισαγγελία, να προφυλακιστεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, βασικός αντίπαλος του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώσπου να διεξαχθούν οι δίκες του για δυο διακριτές υποθέσεις διαφθοράς και «τρομοκρατίας», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο a Haber.

Ο Ιμάμογλου που αναμενόταν να κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, αρνείται τις κατηγορίες, που χαρακτηρίζει «αδιανόητες» «ανυπόστατες», «ανήθικες» και «συκοφαντικές».

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ χθες Σάββατο, αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών.

Η παράταξη του δημάρχου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τη σύλληψη το πρωί της Τετάρτης και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του  Ιμάμογλου.

Οι επόμενες εκλογές έχουν οριστεί για το 2028, αλλά ο Ερντογάν έχει φτάσει το όριο δύο θητειών του ως πρόεδρος, αφού προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως πρωθυπουργός. Εάν επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ή να αλλάξει το σύνταγμα.

Στις 22 Μαρτίου, ο Ερντογάν, ο οποίος διοικεί τη χώρα για περισσότερα από 22 χρόνια, κατηγόρησε το CHP ότι προσπαθεί να «προκαλέσει το έθνος μας», προσθέτοντας ότι δεν θα ανεχτούν τους βανδαλισμούς.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE