ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάλι χάλασε ο Μαγνητικός του Γ. Ν. Λευκωσίας – Παίζουν με τα νεύρα του κόσμου

Πάλι χάλασε ο Μαγνητικός του Γ. Ν. Λευκωσίας – Παίζουν με τα νεύρα του κόσμου

Παράγινε το κακό με τον Μαγνητικό Τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο τομογράφος χάλασε για μια ακόμη φορά και εντός της ημέρας (06/11) ειδοποιούνταν συμπολίτες μας ότι το προγραμματισμένο τους ραντεβού για να εξεταστούν μέσω MRI αναβάλλεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ.Ν. Λευκωσίας: Ειδοποίησαν για MRI 23χρονο που… πέθανε σε τραγικό ατύχημα το καλοκαίρι!

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που παθαίνει βλάβη το συγκεκριμένο μηχάνημα εντός των τελευταίων 15 ημερών, κάτι που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία κυρίως σε συμπολίτες μας, που αγωνιούν με την υγεία τους και δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να εξεταστούν μέσω MRI στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως σημειώσαμε και πρόσφατα, μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου εκκρεμούσαν 13.800 σχετικά αιτήματα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν παραπεμπτικό για να υποβληθούν σε εξειδικευμένη εξέταση μέσω MRI.

Πρόσφατα το ThemaOnline κατέγραφε την περίπτωση δημοσιογράφου, ο οποίος είχε δεχθεί τηλεφώνημα για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, 3,5 χρόνια μετά από το σχετικό του αίτημα!

Το πιο τραγικό είναι ότι υπάλληλος του δημόσιου νοσηλευτηρίου της πρωτεύουσας, τηλεφώνησε σε 23χρονο… θανόντα για να δει αν ακόμη ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε εξέταση μέσω MRΙ!

Συγκεκριμένα γραφέας επικοινώνησε με τη μητέρα του θανόντα, ζητώντας να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον γιό της για να τον ρωτήσει αν ενδιαφερόταν ακόμη να υποβληθεί σε εξέταση MRI… Και οι δυο πλευρές είχαν έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς ο νεαρός φοιτητής είχε αποβιώσει σε τραγικό ατύχημα τον περασμένο Ιούλιο, κάτι που δεν μπορούσε να γνωρίζει η γραφέας.

Ασφαλώς και δεν έφταιγε η υπάλληλος του Γ.Ν. Λευκωσίας, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένας μαγνητικός τομογράφος στο δημόσιο Παγκύπρια!

Αν είχαμε Πολιτεία ανθρωποκεντρική, τότε θα υπήρχαν διαθέσιμοι ακόμη δυο Μαγνητικοί Τομογράφοι. Ένας στην Λεμεσό που θα εξυπηρετούσε και την Πάφο και ένας στη Λάρνακα που θα εξυπηρετούσε και την Αμμόχωστο. Φαίνεται όμως πως με την υφιστάμενη κατάσταση βολεύονται άλλοι. Και σίγουρα αυτοί δεν είναι οι απλοί πολίτες…


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top