Παραμένει υπό κράτηση ο Γιαννάκη – Αύριο ξανά ενώπιον δικαστηρίου

Παραμένει υπό κράτηση ο Γιαννάκη – Αύριο ξανά ενώπιον δικαστηρίου

Αύριο, Τετάρτη, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα αποφανθεί για την μη παρουσία του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη στην χθεσινή δικάσιμο, όπου είχε κληθεί να παραστεί για την έναρξη της δίκης για την υπόθεσή του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, ο κ. Γιαννάκη παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Δικαστηρίου μετά την χθεσινή σύλληψή του, όπου και αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο, όταν θα πρέπει να ξαναπαρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού αντιμετωπίζει συνολικά οκτώ κατηγορίες που αφορούν πλαστογραφία και διακίνηση πλαστού εγγράφου.

Ο Γιάννης Γιαννάκη δεν εμφανίστηκε κατά την προγραμματισμένη δικάσιμο, που είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 10.30 χθες το πρωί, αφού επικαλέστηκε μέσω δικηγόρου ασθένεια, η οποία δεν του επέτρεπε να προσέλθει στο δικαστήριο. Η Δικαστής διέταξε άμεσα την κατηγορούσα αρχή όπως επικοινωνήσει με την ιατρό, η οποία εξέδωσε το πιστοποιητικό, ώστε να προσέλθει στο δικαστήριο εντός της ημέρας και να καταθέσει αν όντως η ασθένεια του πρώην Επιτρόπου Εθελοντισμού δικαιολογούσε τη μη παρουσία του στο δικαστήριο.

Η Δικαστής, έχοντας ακούσει τα όσα ανέφερε η γιατρός, δήλωσε πως δεν έμεινε ικανοποιημένη ως προς την ανικανότητα του κατηγορουμένου να προσέλθει -ως όφειλε- στη διαδικασία και γι’ αυτό εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του, με οδηγίες να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι την εμφάνισή του στην επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε στις 2 Απριλίου του 2025. Ο κ. Γιαννάκη συνελήφθη ακολούθως το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE