ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική μαρτυρία: Το δάκρυ του Κύπριου δημοσιογράφου στην Τρίπολη

Συγκλονιστική μαρτυρία: Το δάκρυ του Κύπριου δημοσιογράφου στην Τρίπολη

Σε μία προσπάθεια μου να ενημερωθώ για το πώς κάλυψαν τα έκτροπα, τα οποία έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αστέρα Τρίπολης - ΑΠΟΕΛ, από Κύπριους οπαδούς της Λευκωσιάτικης ομάδας, τα τοπικά ΜΜΕ, έπεσα σε ένα άρθρο που πραγματικά με έκανε να ανατριχιάσω και νιώσω ντροπή.

 

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη

Συγκλονιστική η συζήτηση του Ελλαδίτη δημοσιογράφου Αντώνη Χρονάκη με Κύπριο δημοσιογράφο το βράδυ της Πέμπτης, 5/11, στις κερκίδες του γηπέδου της Τρίπολης, «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», μετά τα έκτροπα από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και τη διακοπή του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League.

Διαβάστε το απόσπασμα από το άρθρο του δημοσιογράφου Αντώνη Χρονάκη, το οποίο δημοσιεύει το ειδησιογραφικό portal «arcadiaportal»:

Είναι αλήθεια πως στο δεύτερο μέρος είδαμε λίγο ποδόσφαιρο και περισσότερο ασχοληθήκαμε με την κερκίδα με τους Κύπριους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ στα δημοσιογραφικά θεωρία του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» να νιώθουν διπλή απογοήτευση τόσο για την εικόνα της ομάδας τους στον αγωνιστικό χώρο όσο και για τα όσα άσχημα συνέβαιναν στην κερκίδα. Με τη λήξη της αναμέτρησης, ρώτησα Κύπριο δημοσιογράφο για τα έκτροπα αυτά, που οπωσδήποτε δεν άξιζαν ούτε στην ομάδα ούτε και στην ευρωπαϊκή της ιστορία τα τελευταία χρόνια. Η απάντηση με έκανε να ανατριχιάσω...

«Λυπάμαι πολύ, ντρέπομαι για όσα έγιναν εδώ στην Τρίπολη, στην πατρίδα μας, σε αυτά τα χώματα. Όχι εδώ. Δεν σεβάστηκαν το σήμα της Ελληνικής σημαίας στα αριστερά της φανέλας. Είναι απαράδεκτοι. Εσείς μας φιλοξενήσατε με τον καλύτερο τρόπο, μας αγκαλιάσατε, μας φιλέψατε και πριν από δύο εβδομάδες που ήρθατε στην Κύπρο ήσασταν άψογοι όπως και σήμερα. Καλή συνέχεια στον Αστέρα, εύχομαι τα καλύτερα και να πάει ψηλά γιατί το αξίζει. Συγνώμη και πάλι».

Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης ο Κύπριος δημοσιογράφος φορτίστηκε ψυχολογικά, και τα μάτια του γέμισαν δάκρυα τα οποία αποτύπωσαν την πραγματική απογοήτευσή του για τα όσα συνέβησαν από αυτή τη μερίδα φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα. Αποκορύφωμα της συζήτησης ήταν η στιγμή που Κύπριος δημοσιογράφος άγγιξε την μπλούζα του στο ύψος της καρδιάς, δείχνοντας το σήμα της ομάδας που αποτυπώνουν τα αρχικά του συλλόγου: Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας.

Αυτή η αυθόρμητη, ειλικρινής αντίδραση του Κύπριου δημοσιογράφου με έκανε να νιώσω στο πετσί μου πως η ιστορία και το μεγαλείο μιας μεγάλης ομάδας αποτυπώνεται στο μέρος της καρδιάς. Ότι όσο κι αν με τις πράξεις τους κάποιοι αμαυρώσουν την εικόνα της, οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτήν, θα την κρατούν για πάντα όρθια. Και ότι οι αξίες δεν σβήνουν μέσα στον καπνό των βεγγαλικών στο γήπεδο. Θέλουμε υγιές ποδόσφαιρο, θέλουμε οι αγώνες να είναι γιορτή.

Ο διάλογός μου με τον Κύπριο δημοσιογράφο με έκανε να νιώσω ότι υπάρχει ψυχή στο ποδόσφαιρο, ψυχή που εκφράζεται στον νου και στο σώμα, και αγάπη αληθινή για την ομάδα και τις αξίες που πρεσβεύει.

Η σκηνή που έζησα, ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Και είμαι απόλυτα σίγουρος πως όπως ακριβώς αισθάνθηκε ο Κύπριος δημοσιογράφος, έτσι ακριβώς θα ένιωθαν και οι υπόλοιποι υγιείς φίλαθλοι αδερφοί Κύπριοι που βρέθηκαν στο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο arcadiaportal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ

Έκαψαν τον «Θεόδωρο Κολοκοτρώνη» οι «ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ» του ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛίστες με κοκαΐνη σε Αθήνα και Τρίπολη – Ρεζίλι στο Πανελλήνιο!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top