Αναβλήθηκε η δίκη του πατρός Αντωνίου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης δύο νεαρών ανδρών

Αναβλήθηκε η δίκη του πατρός Αντωνίου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης δύο νεαρών ανδρών

Αναβλήθηκε σήμερα, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρων υπεράσπισης, η δίκη του πατρός Αντωνίου για κατηγορίες που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δύο νεαρών αγοριών, τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου.

Η δίκη αναβλήθηκε για 1/10/2025 με τον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται σήμερα στα δικαστήρια έχοντας στο πλευρό του την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Ειδικότερα ο ιεράς κατηγορείται και θα δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατά εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της ΜΚΟ φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δυο ανήλικα αγόρια σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Οι δυο νέοι είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη για τα όσα, κατά τους ισχυρισμούς τους, βίωσαν ευρισκόμενοι στο πλευρό του πατρός Αντωνίου, ενώ από την πλευρά του ο ιερέας είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία των καταγγελιών τους.

Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι τα όσα υποστήριξαν εις βάρος του ιερέα οι δυο νέοι έχουν βάση. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας: «Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE