Προσωρινός δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Νούρι Ασλάν – Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης

Προσωρινός δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Νούρι Ασλάν – Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης

Το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, που διοικείται από την αντιπολίτευση, εξέλεξε προσωρινό δήμαρχο για να διοικήσει την πόλη τον Νούρι Ασλάν όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, μετά τη φυλάκιση του δήμαρχου Εκρέμ Ιμάμογλου για διαφθορά.

Το 314μελές συμβούλιο του δήμου, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέχει την πλειοψηφία, εξέλεξε τον Νούρι Ασλάν ως προσωρινό επικεφαλής της Κωνσταντινούπολης με 177 ψήφους, σύμφωνα με το NTV. Ο μεταβατικός δήμαρχος θα διευθύνει την πόλη για το υπόλοιπο της θητείας του Ιμάμογλου, καθώς περιμένει τη δίκη.

Ο Νούρι Ασλάν γεννήθηκε το 1969 στο Σίβας της Τουρκίας. Σπούδασε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yildiz, αποφοιτώντας από τη σχολή μηχανικών με πτυχίο στη ναυπηγική και μηχανολογία. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, υπηρετώντας εντέλει ως γενικός διευθυντής σε ιδιωτική εταιρεία.

Τον Απρίλιο του 2024, εξελέγη πρώτος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης με 184 ψήφους, επικρατώντας του υποψηφίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αχμέτ Μπιλάλ Κιγμάζ, που έλαβε 129 ψήφους.

Η εμπειρία του Ασλάν στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε διάφορες οργανώσεις πολιτών – παράλληλα με τη στενή σχέση που διατηρεί με τον συλληφθέντα δήμαρχο – τον καθιστά πρόσωπο-κλειδί σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, κάνει λόγο για δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το κυπριακό, οι οποίες σύμφωνα με τον βουλευτή, δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.