Χαμπέρ Κίπρις: Ετοιμάζεται να κατέλθει ως ανεξάρτητος στις «προεδρικές» ο Τατάρ

Χαμπέρ Κίπρις: Ετοιμάζεται να κατέλθει ως ανεξάρτητος στις «προεδρικές» ο Τατάρ

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις επικείμενες «προεδρικές εκλογές» τον Οκτώβρη στο ψευδοκράτος, ετοιμάζεται να κατέλθει ο Ερσίν Τατάρ, με την υποστήριξη των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης».

Σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ του κ. Τατάρ και των κομμάτων ΚΕΕ, ΔΚ και ΚΑ. Η ιστοσελίδα σημειώνει ωστόσο ότι το ΔΚ θα πρέπει να μιλήσει με τον Σερντάρ Ντενκτάς, πρώην πρόεδρο του κόμματος που έχει εκφράσει πρόθεση να κατέλθει κι αυτός ως υποψήφιος «πρόεδρος», και μετά θ’ ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

Προστίθεται ότι η εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Τατάρ προγραμματίζεται να γίνει με μαζική συμμετοχή κόσμου στο «αθλητικό κέντρο Ατατούρκ» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Να σημειωθεί ότι στις 6 Απριλίου το ΡΤΚ έχει εκλογικό συνέδριο όπου ο Τουφάν Ερχιουρμάν αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, άνευ ανθυποψηφίου. Η ανακοίνωση δικής του ενδεχόμενης υποψηφιότητας θα γίνει μετά από αυτό το συνέδριο.

Το εκτός «βουλής» ΚΚΔ έχει ζητήσει συνεργασία της ευρύτερης τ/κ αντιπολίτευσης ενόψει των «προεδρικών εκλογών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Αύριο η συνάντηση με τον Τατάρ - Θα συζητήθούν τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

ΠτΔ: Αύριο η συνάντηση με τον Τατάρ - Θα συζητήθούν τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Κατά την αυριανή συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα συζητηθούν ΜΟΕ, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάσκεψη της Γενεύης, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.