Ευκαιρία για εκδρομή: Έρχεται το Φεστιβάλ Άγριας Τουλίπας - Όλες οι λεπτομέρειες

Ευκαιρία για εκδρομή: Έρχεται το Φεστιβάλ Άγριας Τουλίπας - Όλες οι λεπτομέρειες

Για ακόμη μια χρονιά το χωριό Πολέμι της Πάφου, διοργανώνει Φεστιβάλ Άγριας Τουλίπας.

Η κοινότητα έχει το προνόμιο να αποτελεί τη μοναδική παγκυπρίως περιοχή όπου φύεται η τουλίπα.

Το «Φεστιβάλ της Άγριας Τουλίπας Πολεμίου» ξεκινά στις 11:00 π.μ. με χαιρετισμούς και ομιλίες, ενώ ακολουθεί ποίημα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου. Στη συνέχεια, ο παιδικός χορευτικός όμιλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολεμίου, με χοροδιδάσκαλο την κ. Αστέρω Κροταλία, παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς.

Η χορωδία του Γυμνασίου-Λυκείου Πολεμίου, υπό την καθοδήγηση του μουσικού κ. Σπύρου Σπύρου, ερμηνεύει τραγούδια, ενώ το Λαογραφικό Όμιλο Γιόλους «Στ’ Αχνάρκα της Παράδοσης» συμμετέχει με χορευτικές παραστάσεις.

Επίσης, θα γίνει η απαγγελία του βραβευμένου ποιήματος από τον Διαγωνισμό Ποίησης του Γυμνασίου-Λυκείου Πολεμίου με θέμα «Η Τουλίπα του Πολεμιού». Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών ΠΟ.ΛΑ.ΕΚ., με τη λήξη του προγράμματος να είναι προγραμματισμένη για τις 4:00 μ.μ.

Η Έκθεση Τουλίπας περιλαμβάνει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια, χορούς και ζωντανή μουσική, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κρασί και λουκουμάδες, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν όμορφο περίπατο ανάμεσα στις τουλίπες. Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 26632736 και 99853999.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE