Τ/κ ΜΜΕ: Η Κυπριακή Δημοκρατία αρνείται να πάρει νερό από τα κατεχόμενα

Τ/κ ΜΜΕ: Η Κυπριακή Δημοκρατία αρνείται να πάρει νερό από τα κατεχόμενα

Με τίτλο «Τους δώσαμε νερό και δεν το πήραν», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ γράφει ότι «ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά ανησυχεί λόγω της λειψυδρίας που ξεκίνησε πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες, συνεχίζει να απορρίπτει την προσφορά της τδβκ να μοιράζεται νερό από την Τουρκία με το σκεπτικό ότι ‘θα εξαρτηθούμε από το τουρκικό νερό’».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση, της οποίας τα φράγματα έχουν αδειάσει μετά από τριετή  ξηρασία, ανησυχεί λόγω της λειψυδρίας που ξεκίνησε πριν φτάσουν οι καλοκαιρινοί μήνες».

Υποστηρίζει επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης «απορρίπτει την επανειλημμένη πρόταση του προέδρου της τδβκ Ερσίν Τατάρ να μοιραστεί το νερό της Ανατολίας που προέρχεται από την Anamur μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, με το σκεπτικό ότι ‘θα εξαρτηθούμε από το τουρκικό νερό’».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE