Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στα νησιά Τόνγκα στον Ειρηνικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στα νησιά Τόνγκα στον Ειρηνικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Το μικρό νησιωτικό κράτος των Τόνγκα στον Ειρηνικό είχε επίκεντρο ο μεγάλος σεισμός των 7,1 Ρίχτερ που χτύπησε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από το αμερικανικό Ινστιτούτο, ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ έχει εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση λέγοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν επικίνδυνα κύματα σε ακτές που βρίσκονται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων (185 μιλίων) από το επίκεντρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.