Σεισμός στη Μιανμάρ: Νεκρή η έγκυος που απεγκλωβίστηκε έπειτα από 50 ώρες από τα χαλάσματα

Σεισμός στη Μιανμάρ: Νεκρή η έγκυος που απεγκλωβίστηκε έπειτα από 50 ώρες από τα χαλάσματα

Μια έγκυος γυναίκα που απεγκλωβίστηκε σήμερα από τους διασώστες αφού πέρασε περίπου 50 ώρες κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου κατοικιών στο Μανταλέι, δύο ημέρες μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ, πέθανε, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του AFP.

Οι διασώστες νόμιζαν ότι είχαν σώσει τη ζωή της 35χρονης Μάτου Του Λουίν, αλλά διαπίστωσαν τελικά τον θάνατό της λίγο αφότου την ανέσυραν από τα ερείπια του 12ώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων Sky Villa, το οποίο καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών που έπληξε τη Μιανμάρ την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι  οι νεκροί από τον σεισμό ανέρχονται σε 1.700, οι τραυματίες σε 3.400 και οι αγνοούμενοι σε 300. Μάλιστα, ο επικεφαλής της χούντας Μιν Αούνγκ Χλάινγκ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί και ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, τρεις ημέρες μετά την ασυνήθιστη έκκλησή του για διεθνή βοήθεια.

Η Ινδία, η Κίνα και η Ταϊλάνδη συγκαταλέγονται στις γειτονικές χώρες της Μιανμάρ που έχουν στείλει υλικοτεχνική βοήθεια και διασώστες μαζί με τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνεργασία του Υπουργού Γεωργίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της Διευθύντριας του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή κινητοποίηση για το σοβαρό αρδευτικό πρόβλημα της Κοιλάδας Χρυσοχούς, σύμφωνα με ανακοίνωση εκ μέρους των αρδευτών από τον κ. Νέστορα Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE