Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό - Στο επίκεντρο τα οδοφράγματα

Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό - Στο επίκεντρο τα οδοφράγματα

Την Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα συναντηθούν οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών αυτή την εβδομάδα στη Λευκωσία, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση και για τα οδοφράγματα, αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν από τους δύο ηγέτες.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση διορισμού προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, αυτό ενδέχεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, μετά τη συνάντησή τους στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, οι δύο ηγέτες σε κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν ότι συμφώνησαν να συστήσουν Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία, να διεξάγουν συζητήσεις για την αποναρκοθέτηση σε επίπεδο Ελληνοκύπριου Διαπραγματευτή και Τουρκοκύπριου Ειδικού Αντιπροσώπου, να εργαστούν σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, αλλά και την αποκατάσταση κοιμητηρίων κατά την πρώτη τους συνάντηση μετά την άτυπη διευρυμένη της Γενεύης.

Επίσης, ότι ζητήθηκε από τους εκπροσώπους τους να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τα σημεία διέλευσης και την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στη Νεκρή Ζώνη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE