11 χιλιάδες πολίτες επαναπατρίστηκαν από την Αίγυπτο στη Ρωσία

11 χιλιάδες πολίτες επαναπατρίστηκαν από την Αίγυπτο στη Ρωσία

Η Ρωσία έχει επαναπατρίσει 11.000 πολίτες της από την Αίγυπτο, κυρίως από τα θέρετρα Σαρμ ελ-Σέιχ και Χουργάντα στην Ερυθρά Θάλασσα, το τελευταίο 24ωρο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

"Περισσότεροι Ρώσοι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα", δήλωσε ο αξιωματούχος.

 

Περίπου 78.000 Ρώσοι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αιγυπτιακά ξενοδοχεία, μετά την απόφαση του Κρεμλίνου, την Παρασκευή, να απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες οποιαδήποτε πτήση προς οποιοδήποτε αιγυπτιακό αεροδρόμιο, μετά τη συντριβή του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η Μόσχα έστειλε χθες 44 αεροσκάφη για να αρχίσει η μεταφορά των Ρώσων πολιτών από την Αίγυπτο.

Σήμερα, τέσσερα αεροπλάνα απογειώθηκαν το πρωί από το Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό τη Ρωσία, και η αίθουσα αναχωρήσεων ήταν σχεδόν άδεια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE