Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, η Κύπρος δεν έχει μεγάλες απευθείας συναλλαγές με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο είναι μια μικρή και ανοικτή αγορά, διασυνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή οικονομία και "αυτό σημαίνει πως οι συνέπειες έμμεσα θα επηρεάσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τις δουλειές μας".
Η κ. Δημητρίου αναφέρει ότι πρέπει πρώτον, να δούμε πώς θα βοηθήσουμε κλάδους και προϊόντα που πλήττονται, όπως το λάδι ή το χαλλούμι, δεύτερον, να συμβάλουμε με πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής και μιας πιο ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής οικονομίας και τρίτον, να ιεραρχήσουμε καλύτερα τις προτεραιότητές μας.
"Αντί για πολιτικές ανεξέλεγκτων προσλήψεων και διόγκωσης των ανελαστικών δαπανών, να προχωρήσουμε σε περισσότερες αναπτυξιακές δαπάνες, σε κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, σε στοχευμένα και αναλογικά μέτρα στις κατηγορίες του πληθυσμού που το έχουν ανάγκη", αναφέρει.
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημειώνει ότι το κόμμα της, όπως και για το υδατικό, είναι έτοιμο να συμβάλει εποικοδομητικά και να δράσει με την αίσθηση του κατ’ επείγοντος σε οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο.
"Όλοι μαζί μπορούμε να υπερβούμε και αυτή τη δυσκολία. Και να πάμε στο επόμενο βήμα. Τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θωρακίζουν τη δημοσιονομική σταθερότητα και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Για να προσφέρουμε ασφάλεια και προοπτική σε κάθε οικογένεια", αναφέρει.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ