Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς 50% την Κίνα αν δεν άρει τα αντίποινα του 34%

Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς 50% την Κίνα αν δεν άρει τα αντίποινα του 34%

Με μία αιχμηρή ανάρτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι αν η Κίνα δεν ανακαλέσει έως αύριο Τρίτη (8/4) την επιβολή αντιποίνων με νέους δασμούς ύψους 34% κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε η Ουάσινγκτον θα απαντήσει την επομένη με πρόσθετους δασμούς 50% επί των κινεζικών προϊόντων.

Ο Τραμπ, κατήγγειλε το Πεκίνο για «ιστορικά υψηλούς δασμούς», «παράνομες μη νομισματικές επιβαρύνσεις», «παράτυπες επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις» και «μαζική χειραγώγηση του νομίσματος σε βάθος χρόνου». Όπως τόνισε, οι ενέργειες αυτές αποτελούν χρόνια κατάχρηση του αμερικανικού εμπορικού συστήματος και δεν μπορούν πλέον να μείνουν αναπάντητες.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, «κάθε χώρα που ανταποδίδει εναντίον των ΗΠΑ με πρόσθετους δασμούς, πέραν των ήδη υφιστάμενων καταχρήσεων, θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες και σημαντικά αυξημένες εμπορικές κυρώσεις».

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως κάθε προγραμματισμένη συνάντηση ή διαπραγμάτευση με την Κίνα ακυρώνεται άμεσα, ενώ αντίστοιχες συνομιλίες με άλλες χώρες που έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον θα ξεκινήσουν άμεσα.

Δείτε την ανάρτηση Τραμπ:

Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς 50% την Κίνα αν δεν άρει τα αντίποινα του 34%

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα είπε με τον CEO της Chevron ο ΠτΔ - Στο κάδρο η αξιοποίηση του «Αφροδίτη»

Τα είπε με τον CEO της Chevron ο ΠτΔ - Στο κάδρο η αξιοποίηση του «Αφροδίτη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε, το πρωί της Δευτέρας, 07 Απριλίου 2025, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chevron κ. Mike Wirth και τον Πρόεδρο Διεθνούς Έρευνας και Παραγωγής κ. Clay Neff.