Video - Φαίδωνας: Δεν θα γίνουν «big brother» οι κάμερες - Πώς θα λειτουργούν και τι θα ισχύει με τα δεδομένα

Video - Φαίδωνας: Δεν θα γίνουν «big brother» οι κάμερες - Πώς θα λειτουργούν και τι θα ισχύει με τα δεδομένα

Το «ναι» έδωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων για εγκατάσταση καμερών σε δημόσιους χώρους, με μέτρο και χωρίς να δημιουργούν την αίσθηση ενός «Big Brother», με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Φαίδωνας ανέφερε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι Δήμοι να τις χρησιμοποιήσουν είναι για να γίνουν «Big brother».

«Μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στην Πάφο. Η καταγραφή γίνεται για 14 μέρες και σε συγκεκριμένο χώρο όπου οι server και όλα είναι πάντα κλειδωμένα. Για να μπει κάποιος μέσα χρειάζονται δυο εξουσιοδοτημένα άτομα με κωδικούς και για να γίνει εξαγωγή στοιχείων πρέπει να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία για να ελεγχθεί η κάμερα την συγκεκριμένη στιγμή και ώρα, ώστε να μην διαρρεύσει κανένα βίντεο», ανέφερε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έκανε γνωστό ο ίδιος ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά από ζημιές σε δημόσια περιουσία από 50 πρόσωπα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, τα πρόσωπα βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης. προσθέτωντας ότι πρόκειται για φιλάθλους «συγκεκριμένου σωματείου», συγκεκριμένα του ΑΠΟΕΛ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE