ΠΑΡΑ-THEMA

Ηρωες! H φωτογραφία του Κύπριου διασώστη αμέσως μετά που έσωσε τη ζωή συνανθρώπου μας! Τα συγκινητικά λόγια δημοσιογράφου

Ηρωες! H φωτογραφία του Κύπριου διασώστη αμέσως μετά που έσωσε τη ζωή συνανθρώπου μας! Τα συγκινητικά λόγια δημοσιογράφου

Mια εκπληκτική φωτογραφία αποτύπωσε με την μηχανή του ο δημοσιογράφος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Σταύρος Κονιώτης, μετά το εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό το Σάββατο (07/11).

Ο συνάδελφος που έζησε από κοντά την πολύωρη επιχείρηση απεγκλωβισμού από τόνους τσιμέντων του 30χρονου εργάτη έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα εξής:

«Έχεις κουραστεί, έχεις ματώσει, έχεις εξαντλήσει τα ψυχικά σου αποθέματα, προσπαθώντας να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, παραμένοντας για ώρες δίπλα του, κάτω από όγκους μπετόν και χώματος. Αλλά ξέρεις ότι έκανες το καθήκον σου.»

Ο 30χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά την περιπέτεια που έζησε, εγκλωβισμένος για τέσσερις ώρες στο μικρό κενό που Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (07/11). 'Αμεσα ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τους σταθμούς Λεμεσού, ενώ στην πορεία κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί στη σκηνή ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό για περιστατικά σεισμών.
 
Άνδρες της ΕΜΑΚ χρειάστηκε να μπουν στο στενό σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί ο Κούρδος εργάτης και παρέμειναν εκεί για 2 σχεδόν ώρες, μέχρι να αποκοπούν πλαστικοί σωλήνες και να αφαιρεθούν χώμα και πέτρες που εμπόδιζαν τη μετακίνηση του 30χρονου.


 
Καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης ο 30χρονος επικοινωνούσε με τους διασώστες του, οι οποίοι τον στήριζαν ψυχολογικά.
 
Επρόκειτο για ένα από τα δυσκολότερα εργατικά ατυχήματα που η υπηρεσία είχε να αντιμετωπίσει δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τους άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για την άριστη συνεργασία τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν για απεγκλωβισμό του 30χρονου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top