Η εντυπωσιακή αλήθεια για τα σαλιγκάρια την οποία σχεδόν σίγουρα δε γνωρίζεις

Η εντυπωσιακή αλήθεια για τα σαλιγκάρια την οποία σχεδόν σίγουρα δε γνωρίζεις

Ξέρεις ότι βγαίνουν μετά τη βροχή και θα τα βρεις στα φύλλα, στον κήπο αλλά και να… σκαρφαλώνουν σε τοίχους. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα σαλιγκάρια τις οποίες πιθανόν δεν γνωρίζεις.

Τα κοινά, λοιπόν, σαλιγκάρια τα οποία μπορείς να βρεις στον κήπο ή τη γλάστρα σου έχουν από 2.000 έως ακόμη και 14.000 δόντια. Ωστόσο, αυτού του είδους τα σαλιγκάρια δεν δαγκώνουν την τροφή τους αλλά την ξύνουν. Εξάλλου, δεν έχουν σαγόνια στα οποία βρίσκονται όλα τα δόντια αλλά είναι διάσπαρτα πάνω και γύρω από τη γλώσσα τους.

 

Εκτός από τα γνωστά σαλιγκάρια που έχεις δει σίγουρα πολλές φορές στη ζωή σου, υπάρχουν και κάποια σαλιγκάρια που ζουν στη θάλασσα. Αυτά, λοιπόν, έχουν ακόμη και 20.000 δόντια. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα δόντια αυτά έχουν δημιουργηθεί από το πιο ανθεκτικό υλικό στη γη και θεωρούνται πιο δυνατά ακόμη και από τιτάνιο ή διαμάντι.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE