Ενώπιον της Βουλής η αυτοκατανάλωση από φωτοβολταϊκά και η αποθήκευση ενέργειας

Ενώπιον της Βουλής η αυτοκατανάλωση από φωτοβολταϊκά και η αποθήκευση ενέργειας

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής οδηγούνται σήμερα Πέμπτη η πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη αναφορικά με την αυτοκατανάλωση ενέργειας από φωτοβολταϊκά, καθώς και το νομοσχέδιο για την αποθήκευση ενέργειας στους υποσταθμούς της AHK, υπό τη διαχείριση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ).

Η πρόταση νόμου αφορά στην έκδοση και δημοσίευση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου ρυθμιστικών αποφάσεων, οι οποίες διασφαλίζουν ότι η παραγωγή ενέργειας από αυτοκαταναλωτές ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν δύναται να περικόπτεται, σε περίπτωση κατά την οποία επιβάλλεται η μείωση της διοχέτευσης της εν λόγω ενέργειας στο σύστημα διανομής ή στο σύστημα μεταφοράς, για λόγους διασφάλισης της ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας των συστημάτων αυτών.

Η πρόταση αυτή συζητήθηκε την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, όπου έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες και παράλληλα τα κόμματα δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη – Έμφαση σε άμυνα, ασφάλεια και ενέργεια – Το ζήτημα των οδοφραγμάτων και η πρόταση για το Καϊμακλί

ΠτΔ: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη – Έμφαση σε άμυνα, ασφάλεια και ενέργεια – Το ζήτημα των οδοφραγμάτων και η πρόταση για το Καϊμακλί

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την επίσκεψη που θα έχει σήμερα και αύριο στην Ιταλία καθώς και το ζήτημα των οδοφραγμάτων προέβη σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Battlefield ReDEFiNED 2026».

BEST OF TOTHEMAONLINE