Μάκης Κεραυνός: Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση με τους αμερικανικούς δασμούς

Μάκης Κεραυνός: Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση με τους αμερικανικούς δασμούς

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση με τους αμερικανικούς δασμούς ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παγκόσμια ύφεση.

Ο κύριος Κεραυνός κατά τη συμμετοχή του στις εργασίες του Γιούρογκρούπ και του Εκοφίν, στη Βαρσοβία, υποστήριξε πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι ο διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και την κατάληξη σε συμφωνία που να είναι αμοιβαία επωφελής.

Σημείωσε περαιτέρω, ότι η οποιαδήποτε αντίδραση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, να διαφυλάσσει την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, και να λαμβάνει υπόψη πιθανές προεκτάσεις στον πληθωρισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, οι ευρωπαίοι υπουργοί εξέτασαν τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και αντάλλαξαν απόψεις για μελλοντικές δράσεις ειδικά σε σχέση με τους αμερικανικούς δασμούς.

Προστίθεται πως εξετάστηκαν τρόποι για ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογραμμίστηκε η ανάγκη αποτελεσματικού συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών, ώστε η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία να αναπτυχθεί και να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της αυτονομίας της Ένωσης.

Ο Μάκης Κεραυνός ανάφερε, πως η Κύπρος, ως κράτος υπό κατοχή, στηρίζει ιδιαίτερα τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ενίσχυση των επενδύσεων στον εν λόγω τομέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE