ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Η πολιτική Αναστασιάδη «καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας»

Λιλλήκας: Η πολιτική Αναστασιάδη «καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας»

Σχολιάζοντας την Έκθεση της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “δεν χάνει ευκαιρία να μοιράζει πιστοποιητικά καλής διαγωγής” στον Ερντογάν και την τουρκική πολιτική.

Η πολιτική Αναστασιάδη, “αποδεικνύεται καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας”, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας αντί να δημιουργεί πολιτικό κόστος για την κατοχή και την αδιάλλακτη της στάση της, την υποβοηθά, βελτιώνοντας τη διεθνή της εικόνα και ανοίγοντας της δρόμο για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την άποψη ότι η Έκθεση όχι απλώς αθωώνει την Τουρκία, την επιβραβεύει επιπλέον.

“Η Κομισιόν παραγνωρίζει τη συνεχιζόμενη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους από Τουρκία, την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής ΑΟΖ από την Αγκυρα και τον πόλεμο που διεξάγει κατά των Κούρδων”, ανέφερε.

Κατά τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών το πλέον προκλητικό, δεν είναι η Έκθεση αλλά το γεγονός ότι “η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα επιβραβεύσει με πιο ουσιαστικό τρόπο την Τουρκία, συναινώντας στο άνοιγμα ενός προενταξιακού κεφαλαίου πριν το τέλος του έτους”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμα ότι η Συμμαχία Πολιτών προειδοποίησε ότι η πολιτική καλού παιδιού και εξευμενισμού της Τουρκίας που ακολουθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, θα έχει οδυνηρές συνέπειες για εθνική υπόθεση.

Δεξίωση Αμερικανίδας Πρέσβειρας

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι η δεξίωση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας στους διοικητές του κατοχικού στρατού αποτελεί χαστούκι στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη

Την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “πιστεύει και διαλαλεί” ότι η Κύπρος έχει καταστεί στρατηγικός εταίρος της Αμερικής, η Αμερική με την πολιτική της δίνει πλήρη κάλυψη και στήριξη στην κατοχική Τουρκία, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η συνάντηση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας με τον αρχηγό του κατοχικού στρατού, αποτελεί πρωτοφανή, προκλητικό διπλωματικό βήμα για νομιμοποίηση της παρουσίας του Αττίλα στην Κύπρο.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, έχει απολέσει τα επιχειρήματα της διαμαρτυρίας έναντι των ξένων που αναβαθμίζουν το κατοχικό καθεστώς, αφού η ίδια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επέτρεψε, ή πιο σωστά βοήθησε, τις επισκέψεις του Αμερικανού Αντιπροέδρου και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στα κατεχόμενα.

“Όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των «κοινωνικών» επισκέψεων του Πρόεδρου Αναστασιάδη στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας για καφέδες της ειρήνης, παραστάσεις μουσικοχορευτικές στα αρχαία μας μνημεία και δείπνα”, συνέχισε και κατέληξε λέγοντας ότι με την πολιτική του ο κ. Αναστασιάδης έχει αναβαθμίσει το κατοχικό καθεστώς στα πρόθυρα επίσημης αναγνώρισης, την οποία ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει ως εκβιασμό στον κυπριακό λαό για να αποδεχτεί μια λύση που θα μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top