Δίκη Τ/κ δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ - Πήρε αναβολή για ένα μήνα - Για ποιον λόγο διώκεται

Δίκη Τ/κ δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ - Πήρε αναβολή για ένα μήνα - Για ποιον λόγο διώκεται

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη, 29 Μαΐου, η «εκδίκαση» της υπόθεσης του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, συγγραφέα και προέδρου της τ/κ συντεχνίας εργαζομένων στον Τύπο (Basın-Sen), Αλί Κισμίρ, ενώπιον του «ανωτάτου συνταγματικού δικαστηρίου» στα κατεχόμενα.

Ο κ. Κισμίρ διώκεται από τις «αρχές» του ψευδοκράτους εξαιτίας άρθρου του που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση άρχισε να εξετάζεται από το «δικαστήριο», ωστόσο η διαδικασία διεκόπη και ορίστηκε νέα ημερομηνία η 29η Μαΐου.

Τον Αλί Κισμίρ εκπροσωπεί ο δικηγόρος του, Χασάν Εσενταγλί, ο οποίος είναι πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού δικηγορικού συλλόγου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, κατά την επόμενη δικάσιμο της 29ης Μαΐου αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία έναρξης της κύριας ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης.

Διάφορες οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: Η Κυβέρνηση ανοίγει τον διάλογο - Κόκκινες γραμμές από εργοδότες και συντεχνίες

Συνταξιοδοτικό: Η Κυβέρνηση ανοίγει τον διάλογο - Κόκκινες γραμμές από εργοδότες και συντεχνίες

Σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της εισέρχεται η συζήτηση για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του τροποποιητικού νομοσχεδίου στους κοινωνικούς εταίρους. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει τις βάσεις για μια συνολική αλλαγή του συστήματος, την ώρα που εργοδοτικές οργανώσεις και συντεχνίες καταγράφουν θετικά στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα θέτουν σειρά ερωτημάτων και προβάλλουν σαφείς κόκκινες γραμμές.

BEST OF TOTHEMAONLINE