Ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει την Apple σε αύξηση τιμών στα iPhone 18

Ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει την Apple σε αύξηση τιμών στα iPhone 18

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση φαίνεται ότι η Apple προετοιμάζει αυξήσεις τιμών για τη σειρά iPhone 18 εξαιτίας του νέου προηγμένου chip που θα τροφοδοτεί τις νέες συσκευές της.

Πιο συγκεκριμένα η Apple αναμένεται να υιοθετήσει τον προηγμένο επεξεργαστή 2nm της TSMC στα μοντέλα iPhone του 2026 και το κόστος κατασκευής για αυτήν την αναβάθμιση ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά την τιμολόγηση των συσκευών. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον μια ανάρτηση από το αξιόπιστο Digital Chat Station στο Weibo.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι παρόμοιο καθώς τον Σεπτέμβριο του 2024, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo προέβλεψε ότι η Apple θα εισαγάγει το τσιπ 2nm, αλλά θα το περιορίσει στο iPhone 18 Pro Max λόγω προβλημάτων απόδοσης. Αυτός ο περιορισμός απόδοσης έχει βελτιωθεί πλέον με σημαντικά υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας παραγωγής στην TSMC. Αυτό αναμένεται να επιτρέψει στο τσιπ να χρησιμοποιηθεί δυνητικά σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 18 από την Apple.

Το νέο chip 2 nm θα μπορούσε να προσφέρει 10%-15% καλύτερη απόδοση σε σχέση με το αναμενόμενο chip 3 nm της σειράς iPhone 17 καθώς και καλύτερη απόδοση ισχύος. Αυτό όμως συνεπάγεται επιπλέον κόστος, το οποίο η Apple μπορεί να μετακυλήσει στους καταναλωτές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέα αύξηση τιμών στη σειρά iPhone 18 όταν κυκλοφορήσει η νέα αυτή σειρά παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: Techmaniacs.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Άλλη μια συνάντηση, την τελευταία τους πριν την Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών και της συνέχισης της ουσιαστικής συζήτησης, ορίστηκε για τις 11:00 π.μ.

BEST OF TOTHEMAONLINE