Πάπας Φραγκίσκος: Εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια η αιτία θανάτου του

Πάπας Φραγκίσκος: Εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια η αιτία θανάτου του

Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και επακόλουθη μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το Βατικανό.

Η ανακοίνωση έγινε περίπου 12 ώρες μετά την πρώτη ανακοίνωση του θανάτου του ποντίφικα.

Είναι γνωστό ότι ο Φραγκίσκος είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Έπασχε ειδικότερα από χρόνια πνευμονοπάθεια ενώ σε νεαρή ηλικία είχε αφαιρεθεί ένα μέρος του ενός πνεύμονα.

Στις 14 Φεβρουαρίου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Gemelli με αναπνευστική κρίση που εξελίχθηκε σε διπλή πνευμονία. Νοσηλεύτηκε στην εντατική για κάποιες ημέρες, οπότε και η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE