Με ανοικτό φέρετρο η τελετή επιβεβαίωσης θανάτου του Πάπα - Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες

Με ανοικτό φέρετρο η τελετή επιβεβαίωσης θανάτου του Πάπα - Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου μέσα στο φέρετρό του, ενώ οι προετοιμασίες για την τελευταία του κατοικία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η σορός του Ποντίφικα αναμένεται να μεταφερθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής. Οι καρδινάλιοι συνεδριάζουν για πρώτη φορά σήμερα, με αντικείμενο τον καθορισμό των ημερομηνιών τόσο για τη μεταφορά της σορού όσο και για την κηδεία.

Σύμφωνα με το αποστολικό σύνταγμα Universi Dominici Gregis, που ορίζει τις διαδικασίες μετά τον θάνατο ενός Πάπα, η νεκρώσιμη ακολουθία πρέπει να τελεστεί «μεταξύ της τέταρτης και της έκτης ημέρας από τον θάνατό του».

Αυτό σημαίνει ότι η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μεταξύ Παρασκευής 25 Απριλίου και Κυριακής 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και ειδικότερα το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA που επικαλείται πηγές από το Βατικανό, επικρατέστερη ημερομηνία για την τελετή φαίνεται να είναι το Σάββατο 26 Απριλίου.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE