Ο γρίφος με το νούφαρο που θέλει σκέψη

Ο γρίφος με το νούφαρο που θέλει σκέψη

Υπάρχει ένα νούφαρο σε μια λίμνη το οποίο διπλασιάζεται σε μέγεθος κάθε μέρα που περνάει. Την εκατοστή μέρα, λοιπόν, έχει γεμίσει ολόκληρη η λίμνη.

Ποια μέρα το μέγεθος του νούφαρου κάλυπτε τη μισή λίμνη; Η απάντηση παρακάτω…

 

Λύση:
Αν το νούφαρο διπλασιάζεται κάθε μέρα, θα καλύψει τη λίμνη την παραμονή της μέρας που τον γεμίζει ολόκληρο. Καλύπτει, λοιπόν, τη μισή λίμνη την 99η μέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γιώργο Βασιλείου – Το τελευταίο αντίο στον «άνθρωπο της αλλαγής»

LIVE: Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γιώργο Βασιλείου – Το τελευταίο αντίο στον «άνθρωπο της αλλαγής»

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα έναν πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, οδηγείται στην τελευταία του κατοικία, με την Πολιτεία και τον λαό να αποτίουν φόρο τιμής στον άνθρωπο των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. Το ThemaOnline καταγράφει λεπτό προς λεπτό την τελετή, τις αφίξεις των επισήμων και το κλίμα από τον χώρο της κηδείας.

BEST OF TOTHEMAONLINE