Το Κίεβο λέει πως έπληξε εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν

Το Κίεβο λέει πως έπληξε εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έπληξαν εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στην τοποθεσία Γελαμπούγκα, στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας.

«Επί του παρόντος είναι γνωστό ότι υπέστη ζημιές η γραμμή τελικής συναρμολόγησης των UAV», αναφέρει ο ουκρανικός στρατός σε ενημέρωση μέσω Telegram, επισημαίνοντας πως η εγκατάσταση είχε δυνατότητα κατασκευής 300 μη επανδρωμένων αεροσκαφών ημερησίως.

Σε ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης καταγράφεται η στιγμή της κατάρριψης drone στην περιοχή Γελαμπούγκα (σ.σ. ή Αλάμπουγκα στην ταταρική γλώσσα).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις ρωσικές αρχές σχετικά με την επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναφερθεί σε ελλείψεις στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων drones, ζητώντας από την αμυντική βιομηχανία να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Συνελήφθη ο 35 χρόνος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια

Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Συνελήφθη ο 35 χρόνος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια

Στη σύλληψη του 35χρονου οδηγού του οχημάτος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια Κρασιά προχώρησε η Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE