ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η… Συμμαχία με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ - Το προσκλητήριο Λιλλήκα και το παρασκήνιο

Η… Συμμαχία με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ - Το προσκλητήριο Λιλλήκα και το παρασκήνιο

Έντονες είναι οι διεργασίες στο παρασκήνιο με τα σενάρια συνασπισμού μεταξύ ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Συμμαχίας Πολιτών να φουντώνουν.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η πρόσκληση συνεργασίας Λιλλήκα σε Παπαδόπουλο και Σιζόπουλο

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας έστειλε δημόσια ανοιχτή πρόσκληση σε Νικόλα Παπαδόπουλο και Μαρίνο Σιζόπουλο, για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Μάλιστα όπως σημείωσε ο ίδιος για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία, αποποιείται εκ προοιμίου την όποια διεκδίκηση ηγετικής θέσης σε ένα τέτοιο συνασπισμό.

Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει και στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές χωρίς βέβαια να καρποφορήσει. Ο κ. Λιλλήκας, απέκλεισε από ένα τέτοιο διάλογο το ΕΥΡΩΚΟ και τους Οικολόγους λόγω της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση είτε με Υπουργούς, είτε με Επιτρόπους, όπως σημείωσε.

Θετικός ο Νικόλας αλλά..

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η πρόταση Λιλλήκα για την συμμαχία των τριών φαίνεται να έχει παγώσει την δεδομένη στιγμή, εξ ου και το άνοιγμα που έγινε δημόσια, από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

Το ΔΗΚΟ φαίνεται να βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο παρόλο που γνωρίζει ότι μια σύμπραξη με την Συμμαχία Πολιτών θα οδηγούσε σε περαιτέρω όξυνση των σχέσεων του Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Μάριο Κάρογιαν. 

Πιο «κρύος» ο Μαρίνος

Από πλευράς ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος παρόλο που δημόσια τουλάχιστον, δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες, στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να είναι ο πιο «κρύος» της υπόθεσης, κρατώντας μια πιο επιφυλακτική στάση. 

Αυτό ασφαλώς, δεν σημαίνει ότι απορρίπτει ένα τέτοιου είδους συνασπισμό όμως σε επίπεδο βουλήσεων και προθέσεων Παπαδόπουλος και Λιλλήκας φαίνεται να είναι πιο αποφασισμένοι να συζητήσουν σοβαρά και να προχωρήσουν σε συνεργασία.

Η μεγάλη ευκαιρία συνένωσης του ενδιάμεσου χώρου;

Οι τρεις ηγέτες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου δεν έχουν καθίσει μέχρι στιγμής στο ίδιο τραπέζι και όπως γίνεται αντιληπτό εάν αυτό δεν γίνει πραγματικότητα τότε δύσκολα θα υπάρξει πρόοδος σε αυτό το σενάριο.

Η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι μιλά για διατήρηση της αυτοτέλειας των κομμάτων όμως σε ένα συμπαγή συνασπισμό των τριών βασισμένο σε προγραμματικές συμφωνίες. Δεδομένου της αύξησης του εκλογικού μέτρου  αλλά και των εξελίξεων στο Κυπριακό υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι τώρα είναι η μεγάλη ώρα της συνένωσης του ενδιάμεσου χώρου παραμερίζοντας σκοπιμότητες και ηγετισμούς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top