Τίμησαν για τα καλά τη σούβλα οι Κύπριοι το Πάσχα – Ποιο κρέας προτίμησαν και πόσα ξόδεψαν

Τίμησαν για τα καλά τη σούβλα οι Κύπριοι το Πάσχα – Ποιο κρέας προτίμησαν και πόσα ξόδεψαν

Τραπέζια με φίλους και οικογένεια έφερε η γιορτή του Πάσχα σε ολόκληρη την Κύπρο, με την κατανάλωση του κρέατος να εκτοξεύεται.

Ορισμένοι που νήστευαν μάλιστα, περίμεναν πώς και πώς τις ημέρες αυτές για να καταναλώσουν κρέας που τόσο πολύ τους έλειψε.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «μόνο κατά το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας του Πάσχα η αξία του κρέατος που καταναλώθηκε ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ»

«Οι Κύπριοι δαπάνησαν πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την αγορά αμνοεριφίων. Σύνολο για όλα τα κρέατα που καταναλώθηκαν το πάσχα όπως όπως χοιρινό, βοδινό και κοτόπουλο, η συνολική αξία που ξόδεψαν το Πάσχα φτάνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

Οι προτιμήσεις

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύριου Λειβαδιώτη, «οι ποσότητες που προμηθεύτηκε ο κόσμος είναι σταθερές και κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ανεξαρτήτως τιμών»

«Οι Κύπριοι καταναλωτές προμηθεύτηκαν περίπου 10,000 χοιρινό κρέας, 35,000 αμνοερίφια και 300 αγελάδες και μόσχους», σημείωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε πώς «είχαμε επάρκεια στο αρνί με τις εισαγωγές που κάναμε και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

«Κάναμε εισαγωγή 7,100 αρνιά από την Ελλάδα και σφάξαμε και 27,700 αρνιά από την Κύπρο», κατέληξε.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE