Το Πεκίνο διαψεύδει τον Τραμπ για τις συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ - «Να μην προκαλούν οι ΗΠΑ σύγχυση»

Το Πεκίνο διαψεύδει τον Τραμπ για τις συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ - «Να μην προκαλούν οι ΗΠΑ σύγχυση»

Η Κίνα διέψευσε τον ισχυρισμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει συνομιλίες με το Πεκίνο για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τους δασμούς.

«Η Κίνα και οι ΗΠΑ ΔΕΝ έχουν πραγματοποιήσει διαβούλευση ή διαπραγμάτευση για τους δασμούς. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να δημιουργούν σύγχυση», τόνισε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιεύτηκε από την κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή στο περιοδικό Time, ο Τραμπ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για το θέμα των δασμών. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Σι τού τηλεφώνησε και ότι η κυβέρνησή του συνομιλεί με το Πεκίνο με στόχο συμφωνία για τους δασμούς.

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης και την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι συνομίλησε με τον Σι, αλλά δεν είπε το πότε, προσθέτοντας ότι θα δώσει λεπτομέρειες «την κατάλληλη στιγμή».

Το Πεκίνο αμφισβητεί αυτό που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει «συνομιλίες» τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες. "Ο επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με στόχο το 2026 την σημαντική αύξηση στις συντάξεις, ειδικότερα ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους", επεσήμανε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE