Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απορρίπτει το άνοιγμα λιμανιών για ελληνοκυπριακά πλοία - «Φανταστικοί ισχυρισμοί»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απορρίπτει το άνοιγμα λιμανιών για ελληνοκυπριακά πλοία - «Φανταστικοί ισχυρισμοί»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τις πρόσφατες αναφορές στον ελληνοκυπριακό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες τα λιμάνια της Τουρκίας θα άνοιγαν για τα ελληνοκυπριακά πλοία υπό την προϋπόθεση της απελευθέρωσης της βίζας για τους επιχειρηματίες της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Προϊόν φαντασίας» χαρακτηρίζει δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Τα Νέα» για άνοιγμα τουρκικών λιμανιών σε Ε/κ πλοία.

Το πρακτορείο Αναντολού μεταδίδει ότι «ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι τα λιμάνια της Τουρκίας θα ‘ανοίξουν για τα Ε/κ πλοία με αντάλλαγμα τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών να αποκτήσουν βίζα για την ΕΕ’».

Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «οι ισχυρισμοί στον Ε/κ Τύπο ότι τα λιμάνια της χώρας μας θα ανοίξουν στα ε/κ πλοία με αντάλλαγμα τη διευκόλυνση έκδοσης βίζας της ΕΕ για τους επιχειρηματίες μας είναι προϊόν φαντασίας».

Δείτε την ανάρτηση:

«Είναι φανταστικοί οι ισχυρισμοί στον ελληνικό Τύπο ότι τα λιμάνια της χώρας μας θα ανοίξουν στα ελληνικά πλοία με αντάλλαγμα τη διευκόλυνση της έκδοσης βίζας για την ΕΕ για τους επιχειρηματίες μας».

Ozduturkey

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.