ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πάφος - Αμμάν ένωσις» - Υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης τα Επιμελητήρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Πάφος - Αμμάν ένωσις»  - Υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης τα Επιμελητήρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα Επιμελητήρια Πάφου και Αμμάν υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης

Με στόχο την εγκαθίδρυση ισχυρότερων εμπορικών δεσμών, το ΕΒΕ Πάφου και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν υπέγραψαν την Τρίτη Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην ιορδανική πρωτεύουσα, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη.
 
Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τους Επικεφαλής των δύο Επιμελητηρίων, Ανδρέα Δημητριάδη και Issa Murad, σε τελετή που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο του Αμμάν, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Πάφου και Αμμάν, Φαίδωνα Φαίδωνος και Akel Biltaji αντίστοιχα, καθώς και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο πόλεων.
 
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποιος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία, καθώς και η Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ιορδανίας, Maha Ali, που εκπροσωπούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας Abdullah Nsour.
 
Όπως ανέφερε η κ. Ali, η συμφωνία μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων ανοίγει διαύλους για συνεργασία και ενισχύει τις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
 
Παρατήρησε ακολούθως ότι τα μεγέθη του διμερούς εμπορίου υστερούν σε σχέση με τις κοινές προσδοκίες, καθώς περιορίζονται σε φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα για βρέφη και πλαστικά. «Πρέπει από κοινού να διερευνήσουμε τρόπους αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών και να διαφοροποιήσουμε τα προϊόντα που ανταλλάσσουμε», είπε.
 
Συμπλήρωσε ότι λόγω της κατάστασης στη Συρία και το Ιράκ, οι εξαγωγές της Ιορδανίας δεν κατάφεραν να φτάσουν στις παραδοσιακές τους αγορές. «Θεωρούμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για εμάς, μέσω της ενίσχυσης εναλλακτικών και υφιστάμενων αγορών, κυρίως της ευρωπαϊκής αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», είπε η Υπουργός.
 
Κάλεσε τέλος την επιχειρηματική κοινότητα να διερευνήσει τις προοπτικές για συνεργασία, εκμεταλλευόμενη τη θέση της Ιορδανίας στην περιοχή.
 
Ο Ανδρέας Δημητριάδης αναφέρθηκε από την πλευρά του στα προτερήματα που προσφέρει η Επαρχία και πόλη της Πάφου όσον αφορά τον τουρισμό και τις επενδυτικές ευκαιρίες.
 
Μίλησε για τη στρατηγική θέση της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου, καθώς και για τις προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη που διανοίγονται μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα ανοιχτά του νησιού.

Διαβεβαίωσε τέλος τους παρευρισκόμενους ότι το Επιμελητήριο της Πάφου θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την επιτυχή εφαρμογή του Μνημονίου.
 
Ο ομόλογός του από το Επιμελητήριο του Αμάν, Issa Murad, μίλησε για την ικανότητα της οικονομίας της Ιορδανίας να αντιμετωπίσει διεθνείς και εξωτερικούς κλυδωνισμούς, που έλαβαν χώρα στον Αραβικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, και αποκάλεσε την Ιορδανία «μια ιστορία επιτυχίας», σε μια συνεχή αναζήτηση ενός καλύτερου οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού μέλλοντος.
 
Ο κ. Murad αναφέρθηκε στις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών κατά τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου στο Αμμάν, με τον οποίο, όπως είπε, συζητήθηκαν πιθανές συνεργασίες και η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο.
 
Το αμοιβαίο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Κυβερνήσεις Ιορδανίας και Κύπρου θέτει μεγαλύτερες ευθύνες στον ιδιωτικό τομέα, να επεκτείνει τις προσπάθειες για την οικοδόμηση σχέσεων, με στόχο το συμφέρον των δύο χωρών, κατέληξε.
 
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Επικεφαλής της Επιτροπής Επενδύσεων της Ιορδανίας Montaser Oklah.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top