Τα φωτοβολταϊκά δείχνουν οι Ισπανοί ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ

Τα φωτοβολταϊκά δείχνουν οι Ισπανοί ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ

Ο ισπανικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Red Eléctrica απέκλεισε την Τρίτη την κυβερνοεπίθεση ως αιτία της γενικευμένης διακοπής ρεύματος στην Ιβηρική Χερσόνησο και έδειξε ως πιθανότερη αιτία ένα πρόβλημα στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Red Eléctrica απέκλεισε την κυβερνοεπίθεση, το ανθρώπινο λάθος, ή κάποιο ασυνήθιστο μετεωρολογικό ή ατμοσφαιρικό φαινόμενο για το μπλακ άουτ.

Ο Eduardo Prieto, διευθυντής των υπηρεσιών λειτουργίας της Red Eléctrica επεσήμανε δύο περιστατικά «αποσύνδεσης», τα οποία πιθανότατα αφορούν την παραγωγή με ηλιακή ενέργεια.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τα γεγονότα, θα καταστήσει υπεύθυνους τους ιδιωτικούς φορείς και θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ μια διακοπή ρεύματος όπως αυτή της Δευτέρας.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει σχεδόν αποκατασταθεί πλήρως σήμερα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE