Πυρκαγιές στο Ισραήλ: Ζήτησε βοήθεια από την Κύπρο ο Νετανιάχου

Πυρκαγιές στο Ισραήλ: Ζήτησε βοήθεια από την Κύπρο ο Νετανιάχου

Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες με τις οποίες επικοινώνησε το Ισραήλ για συνδρομή στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, μεταδίδει το πρακτορείο ΤPS.

Οι άλλες χώρες είναι η Ελλάδα, η Κροατία, η Ιταλία και η Βουλγαρία.

Όπως μεταδίδεται, σύμφωνα με την επείγουσα επιχειρησιακή ανάγκη, όπως ορίζεται από τον Επίτροπο της Υπηρεσίας Πυροσβεστικής και Διάσωσης, ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας και το Υπουργείο Εξωτερικών, να ηγηθεί μιας διεθνούς προσπάθειας βοήθειας για πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει επικοινωνήσει με κοντινές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Κύπρου, της Κροατίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας.

Το Υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας, το Υπουργείο Εξωτερικών και η Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης συντονίζουν την ενσωμάτωση της βοήθειας σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες αξιολογήσεις της κατάστασης.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται για την άφιξη της διεθνούς βοήθειας το συντομότερο δυνατό και ταυτόχρονα, τα τοπικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά ανάλογα με τις δυνατότητές τους, τις επιχειρησιακές ανάγκες και τη διαθεσιμότητά τους, μεταδίδει το πρακτορείο.

Αεροσκάφη της μοίρας «Elad» και ελικόπτερα της Ισραηλινής Αστυνομίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δράση. Η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται επίσης να παράσχει άμεση επιχειρησιακή βοήθεια.

Οι φωτιές έχουν ξεσπάσει στο κεντρικό Ισραήλ και ήδη φτάνουν για βοήθεια τρία Canadair από Ιταλία και Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

Η Ολομέλεια ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί το Σύνταγμα ώστε να καταστεί εφικτή η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους, αντί το δέκατο όγδοο που προβλέπεται σήμερα, και κατ’ επέκταση η άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE