Καθοριστικά τα επόμενα 24ωρα για το 3,5 μηνών βρέφος με μηνιγγίτιδα - Δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί

Καθοριστικά τα επόμενα 24ωρα για το 3,5 μηνών βρέφος με μηνιγγίτιδα - Δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί

Σε σοβαρή κατάσταση με μηνιγγίτιδα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία, 3,5 μηνών βρέφος. Είναι το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό, που καταγράφεται από τις αρχές του 2025 στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, πρόκειται για κοριτσάκι 3,5 μηνών που εισήχθη αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με σηψαιμία ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη Λευκωσία.

Αυτή την στιγμή, το βρέφος νοσηλεύεται στον Παιδιατρικό Θάλαμο του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Δρ. Αβραάμ Ηλία, το βρέφος έχει καλά ζωτικά σημεία ενώ τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την υγεία του.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία, το βρέφος υπέστη μικροβιακή μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο και το μικρόβιο αυτό το παρουσίασε και στο αίμα, η οποία του προκάλεσε την σοβαρή μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω της νεαρής ηλικίας του, δεν είχε εμβολιαστεί για μηνιγγιτιδόκοκκο.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.