ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον Εισαγγελέα το θέμα σύγκρουσης συμφερόντων μέλους της Αρχής Προσφορών

Στον Εισαγγελέα το θέμα σύγκρουσης συμφερόντων μέλους της Αρχής Προσφορών

Στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη θα μεταβιβαστεί το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων που διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, η οποία αποφάσισε να μην αποκλειστούν από δημόσιες συμβάσεις “οι εργολάβοι οι οποίοι έδωσαν μίζες σε δημόσιους λειτουργούς”.

Αυτό ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία εξέτασε τον προϋπολογισμό για το 2016 της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι το μέλος αυτό της Αρχής Προσφορών, που είναι αξιωματούχος κόμματος, ήταν δέκτης εισφοράς 20.000 ευρώ για το κόμμα του από κοινοπραξία που ελέγχεται από το 2009 από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και στην οποία συμμετέχει και εταιρεία που δείχνει να έχει κάποια ιδιάζουσα σχέση με το κόμμα.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι μίλησε με τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος “συμφώνησε ότι είναι θέμα προς εξέταση και για αυτό θα του το μεταβιβάσω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σιζόπουλος: Επιχειρούν με ευτελείς τρόπους να σπιλώσουν 

Ανέφερε ότι το πρόσωπο αυτό κατέθεσε τα λεφτά για λογαριασμό του κόμματος του και όχι για τη τσέπη του και για αυτό σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ ότι ετίθετο θέμα χρηματισμού του προσώπου αυτού” και πρόσθεσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έλαβε “υπόψη ότι δεν είναι οποιαδήποτε εισφορά αλλά μια εισφορά που έγινε από μία κοινοπραξία - και όχι φίλο του κόμματος - που είχε αναλάβει δημόσιο έργο και λίγες μέρες μετά που πήρε την προκαταβολή αυτού του έργου έκανε μια νόμιμη εισφορά σε ένα κόμμα”.

Αυτό το πρόσωπο, μέλος της Αρχής Προσφορών, γνώριζε αυτό το γεγονός και είναι αξιωματούχος κόμματος, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο νόμος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών προβλέπει ότι όποιος έχει οποιουδήποτε ιδιάζουσα σχέση με κάποιον τον οποίο αφορά το θέμα που εξετάζει, επειδή η Αρχή ενεργεί ως οιονεί δικαστήριο, οφείλει να αποχωρήσει από τη συνεδρία.

"Την άποψη της Υπηρεσίας θα την διαβιβάσουμε στον Γενικό Εισαγγελέα γιατί αυτός θα αποφασίσει τον τελικό χειρισμό και κατά πόσον υπάρχει θέμα", πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top