Γαλλία: Κρατούμενος για ληστεία μετά φόνου απελευθερώθηκε κατά λάθος λόγω... συνωνυμίας

Γαλλία: Κρατούμενος για ληστεία μετά φόνου απελευθερώθηκε κατά λάθος λόγω... συνωνυμίας

Ένας 25χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο για ληστεία και θανάσιμο τραυματισμό, αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη κατά λάθος, στη θέση ενός άλλου με τον οποίο έχει σχεδόν το ίδιο ονοματεπώνυμο, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Μπορντό.

Ο κρατούμενος θα έπρεπε να εκτίσει ποινή δέκα ετών για «ληστεία με βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο» ενός άλλου ανθρώπου, το 2019. Ο εισαγγελέας Ρεντό Γκοντέλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αφέθηκε ελεύθερος από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μπορντό-Γκραντινιάν, στη θέση ενός άλλου.

Από το βράδυ της Τετάρτης, έχει εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Μέχρι στιγμής πάντως, ο 25χρονος παραμένει άφαντος.

Ο εισαγγελέας παραδέχτηκε το λάθος, σημείωσε όμως ότι ο νεαρός δεν φαίνεται να είναι μέλος κάποιας συμμορίας.

«Τα μέσα (για τον εντοπισμό του) τα θέσαμε σε εφαρμογή. Ελπίζω ότι το λάθος θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταγιό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, αυξημένης κοινωνικής δυσπιστίας αλλά και διαρκών ανακατατάξεων στο κομματικό σκηνικό, το ThemaOnline παρουσιάζει το ThemaPoll, καταγράφοντας τάσεις, πολιτικές ισορροπίες και τη δυναμική που διαμορφώνεται ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE