Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Βατικανό - Αναζητείται ο διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Βατικανό - Αναζητείται ο διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου

Την Δευτέρα, 5 Μαΐου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δυο νέες συναντήσεις των καρδιναλίων στο Βατικανό, για να συζητηθεί το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ο νέος ποντίφικας.

Όπως διέρρευσε από τις εννέα συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής δεν φέρεται να προέκυψε -ακόμη- ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ως διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου.

Το Βατικανό, παράλληλα, διέψευσε την είδηση που δημοσιεύθηκε σε ιταλική εφημερίδα και σειρά αμερικανικών ισοτόπων, ότι ο Ιταλός καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, από τα φαβορί για την διαδοχή του Αργεντινού ποντίφικα, πρόσφατα αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε σύνολο 133 καρδιναλίων που θα πάρουν μέρος στο κονκλάβιο, πάνω από 120 έχουν ήδη φτάσει στην Ρώμη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.