ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ελλάδα: Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης
«Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση για τον θάνατο του Πέτρου Μολυβιάτη, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ενός άξιου πολιτικού, ο οποίος έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στην Ιστορία της ελληνικής διπλωματίας.
Ο Πέτρος Μολυβιάτης υπήρξε διακεκριμένος και αξιόλογος πολιτικός που υπηρέτησε την πατρίδα του από πολλά μετερίζια και που ξεχώριζε για το ήθος και τον πατριωτισμό του. Μέσα από τα πολλά και σημαντικά αξιώματα που κατείχε προσέφερε στην πατρίδα του προωθώντας τα εθνικά δίκαια, ανάμεσα τους και το μέγα εθνικό θέμα της Κύπρου.
Εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης και εμένα προσωπικά εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους τους και τον ελληνικό λαό».
Συλλυπητήρια ΔΗΣΥ για τον θάνατο του Πέτρου Μολυβιάτη
Με μεγάλη θλίψη ηγεσία, Βουλευτές και στελέχη του ΔΗΣΥ γίναμε κοινωνοί της είδησης του θανάτου του Πέτρου Μολυβιάτη.
Ο Πέτρος Μολυβιάτης υπηρέτησε την πολιτική ζωής της Ελλάδας επί πολλά συναπτά έτη. Υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή ενώ έχει διατελέσει τρεις φορές Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού, γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Η απώλεια του Πέτρου Μολυβιάτη αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική πολιτική σκηνή καθώς η συμβολή του υπήρξε καθοριστική σε μείζονα θέματα όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.