Απέρριψε την υποψηφιότητα του Κωστή Ευσταθίου το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ – Εκτός εκλογικής κούρσας ο πρώην βουλευτής του κόμματος

Απέρριψε την υποψηφιότητα του Κωστή Ευσταθίου το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ – Εκτός εκλογικής κούρσας ο πρώην βουλευτής του κόμματος

Εκτός διαδικασίας για την προεδρία της ΕΔΕΚ μένει ο Κωστής Ευσταθίου, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας.

Η απόφαση εδράζεται στο γεγονός ότι ο κ. Ευσταθίου δεν είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο μελών της ΕΔΕΚ, όπως είχε προηγουμένως διαπιστώσει η αρμόδια Επιτροπή Διαπιστευτηρίων.

Παρά τις ενστάσεις του κ. Ευσταθίου – ο οποίος μέσω επιστολής του υποστήριξε ότι το Πολιτικό Γραφείο δεν νομιμοποιείται να λάβει αποφάσεις καθώς, κατά τον ίδιο, η ηγεσία του κόμματος έχει παραιτηθεί, - το σώμα προχώρησε στην επίσημη απόρριψη της υποψηφιότητας, επικαλούμενο τον κομματικό κανονισμό.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος υποστήριξε ακόμη ότι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει είναι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία, σύμφωνα με τη θέση του, μπορεί να αναιρέσει ακόμη και την απόφαση διαγραφής μέλους. Ωστόσο, η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου φαίνεται να «κλείνει την πόρτα» σε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του στην εσωκομματική αναμέτρηση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κούρσα για την ηγεσία της ΕΔΕΚ περιορίζεται σε τρεις υποψηφίους: τον Μορφάκη Σολομωνίδη, τον Μάριο Χαννίδη και τον Ηλία Μυριάνθους. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιουνίου, ενώ η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων εξέπνευσε σήμερα το μεσημέρι, χωρίς δυνατότητα υποβολής νέας.

Η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου αναμένεται να πυροδοτήσει περαιτέρω αντιδράσεις, με ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στις επόμενες κινήσεις του κ. Ευσταθίου, ο οποίος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα επί της απόφασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες γύρω από τη φρικτή δολοφονία του 45χρονου Γιάννη Αργυρού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας τους, στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού, το πρωί της Κυριακής.