Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Κινητικότητα στα νεκροταφεία" αναφέρεται, στο κύριο της θεμα, στη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ χθες και γράφει ότι μοναδικό σημείο συμφωνίας ήταν η αποκατάσταση 30 κοιμητηρίων, 15 σε κάθε πλευρά, με άμεση έναρξη εργασιών. Αλλού, αναφέρεται στη δήλωση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, για υπογραφή ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο εντός του 2025 και γράφει ότι το Ισραήλ ξετυλίγει ένα καλώδιο που σχεδιάστηκε εδώ και χρόνια. Γράφει επίσης ότι έγινε το αναμενόμενο και ότι το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ απέκλεισε τον Κωστή Ευσταθίου από την κούρσα διαδοχής.
Με τίτλο "Δεν αλλάζουν οι έδρες στις εκλογικές περιφέρειες" η εφημερίδα "Πολίτης" γράφει, στο κύριό της θέμα, ότι αλλαγές στους εκλογικούς νόμους για τις βουλευτικές εκλογές αποφάσισαν οι βουλευτές της Επιτροπής Εσωτερικών, αλλά συμφώνησαν ότι δεν θα αλλάξει η κατανομή των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει για τη χθεσινή συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ και αναφέρει πως έγινε 'άλλη μια συνάντηση χωρίς τίποτα' και ότι το Κυπριακό είναι σε ρυθμό 'yavas yavas'. Επίσης, ο 'Π' γράφει ότι η γεωγραφική θέση της Κύπρου έλκει την Silicon Valley.
"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο, στο κύριο του θέμα, "Τακτική ναυαγίου από Τατάρ" γράφει ότι με οδηγό τις εντολές Ερντογάν ο Ερσίν Τατάρ πήγε στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ακολουθώντας μια τακτική που στοχεύει στο να οδηγήσει τη νέα προσπάθεια σε ναυάγιο. Αλλού, γράφει ότι παρά τις υποσχέσεις για εξυγίανση, το κρατικό χρέος στις κοινωνικές ασφαλίσεις ανήλθε στα 11,9 δισ. ευρώ, 12.2% πάνω. Γράφει, επίσης, ότι τα διατηρητέα της Αρχιεπισκοπής κατεδαφίστηκαν μεν, αλλά οι αντιδράσεις έφεραν αναδόμησή τους στην τρίχα και ότι από ερείπια είναι στολίδι τα διατηρητέα.
"Ροκανίζουν τον χρόνο χωρίς να προχωρούν στα ουσιώδη οι δύο ηγέτες" είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της εφημερίδας "Χαραυγή", που γράφει ότι Χριστοδουλίδης - Τατάρ αναλώθηκαν στο ζήτημα των συλλήψεων για τον σφετερισμό και ότι συνέχισαν τις συζητήσεις για αποναρκοθέτηση, ηλιακή ενέργεια και οδοφράγματα χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι η πρόταση για τη δημιουργία παραρτήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Πάφο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Αναφέρει ακόμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο την κατάκτηρησ της Λωρίδας της Γάζας.
Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" με τίτλο "Τρία όχι από Τατάρ σε νέες συζητήσεις" γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι τρεις από τις προτάσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις συζητήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ απορρίφθηκαν και ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τα οδοφράγματα ή τη Μια Μηλιά, αλλά κάποια πρόοδος σε άλλα θέματα. Γράφει επίσης ότι ένας 52χρονος ομολόγησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι σκότωσε τον Γιάννη Αργυρού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι οι αναβαθμίσεις στα κυπριακά αεροδρόμια θα αυξήσουν την ετήσια χωρητικότητα επιβατών σε πάνω από 17 εκατομμύρια.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ