Απέτυχε να εκλεγεί καγκελάριος ο Μερτς - Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής

Απέτυχε να εκλεγεί καγκελάριος ο Μερτς - Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής

Ο Φρίντριχ Μερτς απέτυχε να εκλεγεί στην Kαγεκλαρία της Γερμανίας στην πρώτη ψηψοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τρίτη (6/5).

Ο Μερτς έλαβε 310 ψήφους και για την εκλογή του χρειαζόταν 316.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα η «Die Welt» η συνεδρίαση διακόπτεται ώστε οι πολιτικές ομάδες να μπορούν να συσκεφθούν για τα επόμενα βήματα.

Όπως σημειώνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ πριν στην ιστορία της ομοσπονδιακής δημοκρατίας.

Παγωμάρα στο Βερολίνο και σοκ για τον Μερτς

Είναι μια εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε. Συνολικά 18 βουλευτές από το κυβερνητικό στρατόπεδο ΔΕΝ ψήφισαν υπέρ του Φρίντριχ Μερτς, καταφέροντας ένα σοβαρό πλήγμα τόσο στον ίδιο όσο και στην κυβέρνηση.

Οι βουλευτές εγκατέλειψαν την αίθουσα και τα κομματικά επιτελεία συνεδριάζουν, ενώ και τα ΜΜΕ φάνηκαν απροετοίμαστα για την εξέλιξη, που ανατρέπει όλο τον σχεδιασμό της ημέρας.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE