Απάτη στο Δήμο Λάρνακας με ψεύτικα QR codes στις παρκομηχανές

Απάτη στο Δήμο Λάρνακας με ψεύτικα QR codes στις παρκομηχανές

Για απάτη με ψεύτικα QR codes στις παρκομηχανές, που άρχισαν εδώ και λίγες μέρες και συνεχίζονται, προειδοποιεί ο Δήμος Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «συνεχίζεται η παράνομη επικόλληση πλαστών QR codes με την ένδειξη "SCAN TO PAY" σε παρκομηχανές επί της Λεωφόρου Αθηνών, καθώς και σε άλλους χώρους στάθμευσης που λειτουργούν με παρκομηχανές».

Προστίθεται ότι «σκανάροντας τα συγκεκριμένα QR codes, ο χρήστης οδηγείται σε ψευδή πλατφόρμα πληρωμής, με αποτέλεσμα να πέφτει θύμα ηλεκτρονικής απάτης».

Ο Δήμος Λάρνακας σημειώνει πως «ο μόνος έγκυρος τρόπος πληρωμής για στάθμευση είναι μέσω της χρήσης κερμάτων απευθείας στην παρκομηχανή, η οποία εκδίδει έντυπη απόδειξη. Η απόδειξη αυτή πρέπει να τοποθετείται εμφανώς στο εσωτερικό μέρος του ταμπλό του οχήματος».

Για το περιστατικό «έχει ήδη γίνει καταγγελία στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. To κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει τη χρήση QR codes στις παρκομηχανές».

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE