Ξέσπασε φωτιά κοντά στο λιμάνι Λεμεσού - Αναφορές για δυνατές εκρήξεις
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Λεμεσό το βράδυ της Τρίτης (6/5), ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για άμεση ανταπόκριση.
Θα είναι «υπό επιτήρηση» στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας. Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν επίσης ότι θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες και συναινέσεις και εκτός «μεγάλου συνασπισμού» για τα μεγάλα θέματα άμυνας, ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, όπως και να προβεί σε επώδυνους συμβιβασμούς.
Το διακύβευμα για την κυβέρνηση Μερτς δεν αφορά μόνο τη Γερμανία αλλά όλη την Ευρώπη, εν μέσω προετοιμασιών πολέμου στη Γερμανία με φόντο τη ρωσική απειλή αλλά και την ακροδεξιά που φλερτάρει με την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις.
Όλα πάντως θυμίζουν Δημοκρατία της Βαϊμάρης και μεσοπόλεμο και τίποτα δεν προμηνύει μια ήρεμη επόμενη τετραετία. Πρώτος σταθμός αύριο το Παρίσι για να λάβει, τουλάχιστον, τη στήριξη των Ηλυσίων και του Μακρόν, ο οποίος αντίστοιχα βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σχοινί, με μια εξίσου ισχνή γαλλική κυβέρνηση μειοψηφίας.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις